Film söndag: Tema Nazi-Tyskland

Efter jobbet dog jag i soffan. Är verkligen hur slö som helst. Klämde i mig en halv ben & jerrys. Dagens höjdpunkt! Har kikat en del film. 3 stycken till och med. Alla handla på ett sätt eller annat om nazityskland. Lite lätt fascinerad om filmer som handlar om de.

Den första var Valkyrie. En film med Tom Cruise som handlar om en grupp soldater inom SSarmén som bestämde sig för att mörda Hitler. Filmen är baserad på en sann historia. Vi vet alla dock hur filmen slutar. Så ingen big suprise där. Den var väl helt okej, men inte mer. Rätt så seg handling. Men funkar som tidsfördriv.

Film numer 2 blev The Reader. Kate Winslet spelar huvudrollen och vann även en välförtjänt Oscar för den. Filmen var väldigt speciell. Vilket jag gillar. Handlar om en tysk kvinna som blir förälskad i en 15årig kille. Hon försvinner och dyker senare upp åtalad för massmord i och med hennes tidigare arbete i ett koncentrationsläger. I liked it! Intressant film! Se den!
 

Den sista vi såg var The Boy In The Striped Pyjamas. En riktigt hemsk film. Handlar om en familj där pappan är en SS-soldat som blir befodrad till chef över ett koncentrationsläger. Hans son på 8 år förstår inte riktigt vad som händer. Varför hatar alla judar? Han blir kompis med en annan 8åring som han träffar i hemlighet, han sitter däremot på andra sidan elstängslet. En riktigt bra film! Riktigt bra! Hemsk men galer bra. Var beredd på att grata en skvätt eller två.


Har nu även laddad med Der Untergang. En favorit från förr! Får se om min hjärna klarar ännu en film! Ska laga lite mat nu så får vi se vad som händer sen!

Ha det gott!

PUSS

 


 

bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback